Geheim bericht

Afspraak met je minnares?
Je baas leest je e-mail?
Lezen je ouders je SMS?

Hou geheim wat geheim moet blijven!

Tips

Als je geheim een bericht via e-mail wilt verzenden doe dit dan rechtstreeks vanaf deze website.

Bericht via SMS? Codeer dan alleen het meest geheime gedeelte.

Gebruik "kopi√ęren" en "plakken" om te voorkomen dat je een bericht moet overtypen.

Kijk bij de veel gestelde vragen voor meer tips en informatie.

  

Veel gestelde vragen

Kan echt niemand het bericht lezen zonder wachtwoord?

Zelfs professionals  zullen het niet of moeilijk (tegen zeer hoge kosten) kunnen kraken. Niemand zal zoveel geld en tijd stoppen in jouw bericht. (Met een roddel over je collega of persoonlijke geheimen.)

Kan ik ook anoniem berichten verzenden?

Als alleen jij en de ontvanger weten wat het wachtwoord is dan weet de ontvanger ook zeker dat hij het bericht van jou heeft gehad. Anoniem verzenden is daardoor onmogelijk.

Is dat coderen niet allemaal veel te ingewikkeld?

De meeste codeer-programma's zijn ontwikkeld om zo hoog mogelijke beveiliging te bieden. Deze site heeft alle ingewikkelde zaken weggelaten zoals bijvoorbeeld "public en private keys". Dat heeft nadelen maar het is veel gebruikersvriendelijker. Bovendien kan iedereen met een internetaansluiting het gebruiken, de ontvanger hoeft geen software te installeren.

Ik ben crimineel, kan de politie geheime berichten decoderen?

Als eerste: deze site is niet bedoeld voor criminelen. Kom geen verhaal halen als je toch in de bak terecht bent gekomen. De politie luistert in alle "grote" zaken telefoon en soms ook internet verkeer af. De politie kan zonder wachtwoord jouw bericht niet lezen. Je zult het ze daarom heel moeilijk maken. Als ze alleen je GSM afluisteren (gecodeerde SMS meelezen) zullen ze dus niet je SMS kunnen lezen maar als ze je internet verkeer afluisten loop je het risico dat ze het ongecodeerde bericht lezen..

Waarom heeft de site geen SSL verbinding (een slotje in je browser)?

Deze site is een particulier initiatief, bedoeld om mensen gemakkelijk en gratis meer privacy te geven. SSL is nu (nog) gewoon te duur. Wellicht dat SSL later betaald kan worden uit advertentieopbrengsten.

Ik vertrouw helemaal niemand, ook geheimbericht.nl niet. Wat nu?

Je kunt PGP gebruiken. Dat is een heel erg veilig programma met een public en private key. Bovendien kun je de sourcecode downloaden. Hou er wel rekening mee dat dit programma voor verreweg de meeste mensen te moeilijk is (dus je kunt dan naar de meeste mensen geen bericht sturen). Bovendien is het niet geschikt voor SMS.


 

Privacy voor iedereen!


©geheimbericht.nl - 2004