Verbouwing - Week 3

Verbouwing Week 3 keuken geiser;

Wat is hier gebeurd? Als je goed oplet zie je dat de geiser is verwijderd.

Verbouwing Week 3 keuken geiser leiding;

Op de plek van de geiser zit alleen nog een leiding. We hoorden dat hieruit warm water komt. Zonde dat we al die jaren warm water vanaf de zolder hiernaartoe lieten lopen, terwijl het hier al lokaal verwarmd werd. De gaskraan en de koudwateraansluiting zijn deze week gemaakt.

Verbouwing Week 3 keuken tegels;

Het marmoleum uit de keuken is verwijderd. Tot onze verrassing zaten daar tegels onder. Die zijn nu verwijderd. Je ziet nog een klein laagje cement. We willen dat ook laten verwijderen zodat de hoogte van de keukenvloer overeen komt met die van de kamer.

Verbouwing Week 3 zolder zolderwanden;

De zolderwanden zijn gestript.

Verbouwing Week 3 zolder vliering nok;

De vliering is verwijderd. We kunnen nu voor het eerst de nok van het huis zien. Dit ervaar je als meer ruimtelijk. Daar leveren wij de vliering graag voor in.

Verbouwing Week 3 zolder halletje trap;

Het halletje bij de trap is helemaal verwijderd. Dit wordt later vervangen door een voorzetwand.

Verbouwing Week 3 badkamer afvoer;

Het eerste begin van de nieuwe badkamer is al gemaakt. Het is de afvoer van de het badkamermeubel (met daarin 2 wasbakken).

Verbouwing Week 3 kozijn uitbouw;

Er is nog meer nieuws in aantocht. Hier ligt al het nieuwe kozijn van de uitbouw. In het grote vak komen de openslaande deuren en in het kleine vak komt glas in lood. Het zal nog wel even duren voor dit kozijn is ingebouwd.

Verbouwing Week 3 keuken binnenmuur;

In de keuken wordt een binnenmuur gebouwd. De ondergrond daarvan moet vlak zijn dus oneffenheden in de hoek tussen muur en vloer worden losgebikt en verwijderd.

Verbouwing Week 3 keuken gipsblokken;

Heel praktisch, in de keuken hangt de tekening van kastjes en apparatuur aan de wand. De gipsblokken liggen klaar om tegen in de keukenwand gemetseld te worden.

Verbouwing Week 3 keuken 1938 verzakt;

De keuken is in 1938 gelijk aan het huis gebouwd maar zakt toch iets verder dan de woning. Een scheur is het gevolg. Deze scheur wordt dichtgemaakt. Daarnaast: typisch voor bouwvakkers, berekeningen worden op de muur geschreven i.p.v. op papier.

Verbouwing Week 3 uitbouw;

Dit zijn de contouren waarlangs de muur van de uitbouw wordt gemetseld.

Verbouwing Week 3 uitbouw boven aanzicht;

Nogmaals, maar nu van boven.

Verbouwing Week 3 schoorsteen gelekt;

De schoorsteen heeft bij ons nog nooit gelekt maar in de buurt wel vaak. Daarom hebben we de schoorsteen uit voorzorg laten weghalen. Het gat dat is ontstaan is tijdelijk met een houten plaat afgedekt.

Verbouwing Week 3 nieuwe openslaande deuren tuin;

De nieuwe openslaande deuren naar de tuin staan al klaar. Het kozijn waarin de deuren komen wordt geplaatst tussen de oranje balken. Die balken zul je overigens niet kunnen zien. Kenners herkennen de kraan en de waterleiding voor het warme water uit de oude keuken.

Verbouwing Week 3 badkamer warm water;

Het warme water in de nieuwe badkamer is er al. Merk op dat het wandje van de oude naar de nieuwe badkamer van onderen open is. Dit viel vroeger niet op omdat er een betegelde verhoging naast de badkamer was.

Verbouwing Week 3 nieuwe binnenwand isolatie;

Voordat er een nieuwe binnenwand wordt geplaatst wordt eerst isolatie aangebracht.

Verbouwing Week 3 openslaande deuren;

De openslaande deuren staan er al, nu moet het nog stoppen met vriezen (helaas zijn de weersverwachtingen voor de komende 2 weken anders).