Verbouwing - Week 5

De vakantie is voorbij. Buiten vriest het nog, maar binnen wordt volop gewerkt.

Verbouwing Week 5 schoorsteen open haard;

De schoorsteen is afgebroken zodat er plek is voor een open haard.

Verbouwing Week 5 keuken leidingen;

In de nieuwe muur van de keuken worden leidingen aangelegd. In dit geval voor de vaatwasser.

Verbouwing Week 5 verwarming kachel;

De verwarming is verwijderd. Hierdoor komt een vierkante plek tevoorschijn waar vroeger een kachel stond. In de cirkel zie je de oude afvoer van de verwarming die (op 3 oktober (!) 1998) was dichtgemetseld.

Verbouwing Week 5 deurpost nieuwe badkamer;

De deurpost van de nieuwe badkamer is omgedraaid zodat de deur naar buiten open gaat. De deur van de kamer links is nog origineel.

Verbouwing Week 5 badkamer multiplex;

In de badkamer wordt een 15 mm multiplex (houten) plaat tegen de wand geplaatst zodat deze steviger wordt en er tegels op kunnen komen. Bovenaan de foto kun je de kopse kant van de plaat zien.

Verbouwing Week 5 badkamer houten wand;

De nieuwe houten wand is veel steviger dan we verwacht hadden.

Verbouwing Week 5 badkamer designradiator aansluiting;

De designradiator-aansluiting zit nu bij de deuropening en de aansluiting voor het wastafels bij het raam. Als de wastafels bij de deuropening zouden staan dan loop je er gelijk tegenaan.

Verbouwing Week 5 badkamer gipsplaten beton vloer;

Met gipsplaten tegen de wand en beton op de vloer begint het weer iets te worden!

Verbouwing Week 5 washok;

De oude badkamer wordt nu washok, dus hoeft het allemaal niet zo mooi, maar het moet wel veilig en stevig zijn. De platen waarover getegeld wordt, maken de muur daar nu weer stevig genoeg.

Verbouwing Week 5 washok gat;

Eerst wordt het gat gedicht (gezien vanuit de woonkamer naar het plafond)

Verbouwing Week 5 washok mooi;

Dat is heel mooi geworden! Als je niet anders weet, denk je dat de vloer nog nooit deels weggebroken was. De houten wand ziet er nu ook prima uit.

Verbouwing Week 5 zolder nieuw dakraam;

Op de zolder is een nieuw dakraam geplaatst. Het oude was lek en daardoor ondoorzichtig. Nu kunnen we weer naar buiten kijken. Ook zijn raggels geplaatst als voorbereiding op het afwerken van de wand.

Verbouwing Week 5 zolder raggels;

Ook aan deze kant zijn raggels geplaatst.

Verbouwing Week 5 zolder plek deur trappenhuis;

De aannemer heeft een plek voor de deur naar het trappenhuis gemaakt. De deur komt iets naar voren omdat dit veiliger is en makkelijker loopt.

Verbouwing Week 5 zolder wand trappenhuis;

De wand rondom het trappenhuis krijgt vorm. Pas bij het bekijken van de foto's beseffen we dat boven het trappenhuis een handige bergplek gemaakt kan worden. Daar zijn we laat mee! De staande balk (zie pijl) boven de deur is al gemaakt. Deze staat nu in de weg voor de opening naar de berging.

Verbouwing Week 5 zolder opbergplek trap;

De opbergplek boven de trap is gemaakt en de staande balk van de vorige foto is verdwenen. Bovendien is de hele zolder geïsoleerd.

Verbouwing Week 5 container afval opslag schaftkeet;

Binnen gebeurt veel, maar buiten ook. Links staat een blauwe container voor opslag. Voor de deur staat een rode afvalcontainer en rechts staat een blauwe schaftkeet.